Når mad bliver til kunst.
Kristoffer og jeg har i dag “malet” vores aftensmad. Vi har nemlig prøvet kræfter med et art bread. Det er bare et koldt hævet foccacia som pimpes med lidt kunst. Det var rigtig hyggeligt at lave.
Til et brød skal du bruge:
- 20 g gær
- 5 dl vand
- 20 g bageenzym, det kan undlades
- 1/2 dl olivenolie
- 2 tsk salt
- 250 g durum mel
- 350 g manitobamel
Til toppen:
- Ca 1/2 dl olivenolie
- Flagesalt
- Grøntsager til dit billede. Jeg brugte forårsløg, rødløg, peberfrugt, purløg, persille, asparges, gulerod, tomat og oliven.
Du skal starte dagen før, da dit dej skal hæve i køleskabet natten over.
Kim vand og gær i en stor skål. Rør gæren ud og tilsæt olie, salt og bageenzym. Rør durum mel i. Rør herefter manitobamel i. Tag din hpndmixer med dej krogene og ælt dejen i Ca 8 minutter.
Kom låg over skålen eller film og i køleskabet. Næste dag tager du dejen ud af køleskabet, når du har tid til at bage dit brød. Kom bagepapir i en bradepande på 20*30. Hæld halvdelen af olien i og fordel med fingrene. Hæld dejen over i bradepanden. Med fingrene fordeles dejen, hæld resten af olien over, så går det nemmere.
Stil dejen til hævning i 1 time. Imens klargør du dine grøntsager.
Nu skal der “males”. Og ovnen skal tændes på 200 grader varmluft.
Hvordan du gør er op til dig.
Jeg har lavet gulerodsblomster og løg blomster.
Fyld rigeligt på. Grøntsagerne trækker sig når de bages.
Hæld lidt olie over grøntsagerne. Kom fadet i ovnen i 40 minutter. Efter 20 minutter læg stanniol over brødet.
Er bedst når det er friskbagt.