Lidt lækkert til madpakken.
Jeg fandt for længe siden en opskrift på skinke muffins på Diabetes foreningens hjemmeside. Den passede bare ikke helt til min familie. Jeg har derfor ændret i opskriften, så den passer ind hos os.
Jeg har regnet kcal pr stk. I sådan en muffin er der rundt regnet 135 kcal (nøjagtigt 134,375). Du får 24 muffins ud af sådan en portion. De kan fryses (så var alt det praktiske på plads).
Du skal bruge:
- 2 dl havregryn (60 g)
- 4 dl skummetmælk
- En lille dåse majs (140 g)
- 2 æg
- 350 g skinke i strimler.
- 150 g revet cheasy ost.
- 4 spsk rapsolie
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk salt
- 3 tsk bagepulver
- 200 g hvid fuldkorns hvedemel (jeg bruger den fra Amo)
- 200 g hvedemel
Start med at sætte havregrynen i blød i mælken. Tænd for ovnen 200 grader varmluft.
Når grynene har stået i Ca 10 minutter, så tilsætter du majs, æg, olie, bagepulver og krydderierne. Rør det godt rundt. Rør nu osten i dejen. Rør herefter melet i. Til slut vendes skinken i.
Kom Ca 1 stor spsk dej i hullet på en muffin form. Jeg bruger silikone form, så er de så nemme at få ud igen.
Bag dem i ovnen i 20 minutter til de er gyldenbrune.
Lad dem køle af før du evt kommer dem i pose. De opbevares på køl.