Kødboller surprise i cremet ajvarsovs

IMG_20200427_173847

Smag, masser af smag og en lille overraskelse.

Den her ret med kødboller kan bruges, som vi har gjort i dag, til pitabrød. Man kan også servere den til ris. Den er sprængfyldt med smag, og så er der en lille overraskelse inde i kødbollerne i form af en halv minikugle mozerella.

Du skal bruge til kødbollerne:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 2 tsk spudskommen
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 150 g mini mozerella kugler

Til sovsen skal du bruge:

  • 500 ml madlavning fløde, jeg brugte cremefine
  • 1 glas ajvar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 2 tsk timian
  • 2 spsk hakket persille

IMG_20200427_165045

Jeg køber ajvar i Rema, det koster ikke så meget.

Start med at lave farsen til kødbollerne. Rør alle ingredienserne til kødboller sammen (undlad osten). Skær nu kuglerne halvt over. Tag lidt fars og gør helt flad. Kom en halv kugle ost i og luk farsen rundt om. Tril det til kugler. Kom kuglerne i et ildfast fad. Gentag til du har brugt al farsen.

Ny skal sovsen røres, alle ingredienser røres sammen og hældes over kødbollerne.

IMG_20200427_165420

Kom fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-35 minutter. Drys evt ekstra persille over bagefter.

IMG_20200427_174921

Retten passer som sagt rigtig godt til pitabrød, hvor man kan bruge brødet til at suge den cremede og smagfulde sovs op med.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *