Smag, masser af smag og en lille overraskelse.
Den her ret med kødboller kan bruges, som vi har gjort i dag, til pitabrød. Man kan også servere den til ris. Den er sprængfyldt med smag, og så er der en lille overraskelse inde i kødbollerne i form af en halv minikugle mozerella.
Du skal bruge til kødbollerne:
- 500 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 dl rasp
- 1 spsk hvidløgspulver
- 2 tsk spudskommen
- 2 tsk paprika
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 150 g mini mozerella kugler
Til sovsen skal du bruge:
- 500 ml madlavning fløde, jeg brugte cremefine
- 1 glas ajvar
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 2 tsk timian
- 2 spsk hakket persille
Jeg køber ajvar i Rema, det koster ikke så meget.
Start med at lave farsen til kødbollerne. Rør alle ingredienserne til kødboller sammen (undlad osten). Skær nu kuglerne halvt over. Tag lidt fars og gør helt flad. Kom en halv kugle ost i og luk farsen rundt om. Tril det til kugler. Kom kuglerne i et ildfast fad. Gentag til du har brugt al farsen.
Ny skal sovsen røres, alle ingredienser røres sammen og hældes over kødbollerne.
Kom fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-35 minutter. Drys evt ekstra persille over bagefter.
Retten passer som sagt rigtig godt til pitabrød, hvor man kan bruge brødet til at suge den cremede og smagfulde sovs op med.