Pide er et sundere alternativ til pizza.
Nu har jeg set så mange lave pide, og jeg har tænkt:”Det må jeg altså også prøve”.
Pide minder lidt om pizza, det er bare uden ost og mængden man får er også noget mindre.
Jeg fik 16 stk ud af sådan en portion. Men de kan fryses og bruges i madpakken, så de skal nok blive spist.
Du skal bruge:
Dej:
- 1 liter lunken vand
- 50 g gær
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
- 400 g rugmel
- 1 kg hvedemel (Ca)
Fyld:
- 5 fed hvidløg i tern
- 2 store løg i tern
- Olie til stegning
- 2 auberginer i små tern
- 1 kg hakket oksekød
- 1 tsk peber
- 2-3 tsk salt
- 3 spsk paprika
- 1 stor spsk tørret rosmarin
- 1 spsk hvidløgspulver
- 2 dåser tomat
- 4 æg (pisket sammen)
Start med at røre dejen sammen. Rør gæren ud i den lunkne vand. Tilsæt olie og salt. Kom herefter rugmel i. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, det er ikke sikkert du bruger det hele. Dejen må ikke klistre men heller ikke være tør. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning imens fyldet laves.
Kom olie i en stor gryde. Svits løg og hvidløg, det må ikke tage farve. Tilsæt auberginen, lad det stege til det falder lidt sammen. Tilsæt nu oksekødet og krydderierne. Brun oksekødet. Tilsæt de hakkede tomater. Kog sovsen godt igennem. Tag det af varmen og lad det køle lidt af, så det er til at arbejde med.
Tag dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 16 dele. Form hver klump til en aflang bolle. Rul nu bollen ud, dejen er Ca 3-4 mm tyk. Læg den aflange dej på en plade med bagepapir. Kom nu fyld på i en lang “pølse” inde i midten af dejen. Husk at levne plads hele vejen rundt. Nu foldes dejen så enderne lukkes (pres enderne sammen), på midten foldes dejen ind over fyldet, dejen skal ikke være lukket. Kom 2 spsk af den sammenpiskede æg over fyldet.
Kom brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Giv den Ca 25 minutter alt efter ovntype.
Jeg serverede råkost til mine pide.