En lille snegl fyldt med smag.
Jeg elsker at man kan pakke ting ind, det gælder også for mad. Filodej er en af de “deje” som jeg holder rigtig meget af, da det er sundere end butterdej og tærte dej. Det er lidt mere skrøbeligt at arbejde med, men det er altså ikke farligt.
Til 6 stk börek skal du bruge:
Til fyldet:
- 250 g ricotta ost (det er et bæger)
- 150 g mozerella, jeg brugte en light
- 250 g fetaost, her kan man sagtens bruge salat tern også
- 1 stor porrer skåret i tynde skiver
- Lidt fedtstof til stegning
- 1/2 lille teske peber
- 1 lille tsk groft salt
- 1/4 muskat
Til “sovsen” skal du bruge:
- 2 æg
- 250 g græsk yoghurt
- 100 g smeltet smør
- 2 dl vand
Derudover skal du bruge:
- 6 plader filodej
- Sesamfrø
Start med fyldet. Kom de tynde porrer skiver på en pande med lidt fedtstof. Steg skiverne til de er helt bløde. Tag dem af varmen. Kom ricotta, fetaost i en skål. Med en gaffel Moses, blandes de to ting. Kom den revne ost, porrer og krydderier ved og bland det godt.
I en anden skål kommer du vand, æg, græsk yoghurt og den smeltede smør. Pisk det godt sammen med en gaffel.
Nu skal rullerne laves. Med en spiseske kommer du “sovs” på en plade filodej. Med hænderne smører du sovsen godt ind i pladen. Nu folder du pladen på den lange led. Kom nu ostefyld langs den ene kant.
Rul nu fyldet rundt som en pølse.
Rul nu pølsen til en snegl.
Læg sneglen på en bageplade med bagepapir. Gentag til al filodejen og fyldet er brugt. Du har en del sovs i overskud. Med en ske kommer du sovs over sneglene. De må gerne sejle i sovs. Drys med sesamfrø.
Bag sneglene i Ca 40 minutter ved 200 grader varmluft.
Jeg serverede mine böreks med kylling, tzaziki og tomatsalat.