Pizza, nahh måske ikke helt, men det minder meget om det.
Det er ingen hemmelighed, at vi prøver på at leve lidt sundere, hvilket betyder, at vi får lidt flere grøntsager end vi plejer. Jeg blev inspireret af en opskrift på nettet, og det blev til min version af pizza fad.
Til 6 personer (nok til 2 dage) skal du bruge:
- 1,5 spidskål
- 3 løg
- 3 peberfrugt
- 1 spsk fedtstof
- 10 æg
- 225 g cremefraiche
- 1 tsk salt
- 200 g ost revet
- 1 kg kød
- 1 spsk fedtstof
- 140 g tomatkoncentrat
- 400 g dåse tomat
- 3 tsk salt
- 1 tsk peber
- 4 hvidløg
- 1 spsk sukker
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 spsk basilikum
- 1 spsk timian
- 150 g pepperoni
- 200 g ost revet
Start med at snitte kålen i tynde stimler, jeg brugte et rivejern (elektrisk). Skær løg og peberfrugt i tern. Kom fedtstof og grøntsager en i stor gryde. Steg det til kålen er faldet helt sammen. Tilsæt salt. Kom grøntsagerne i et stort fad.
Pisk æg, cremefraiche, revet ost og salt. Hæld blandingen over grøntsagerne.
Kom kød, fedtstof, hakket hvidløg i en gryde. Brun kødet, krydder det med salt, peber, hvidløgspulver, sukker, timian og basilikum. Tilsæt en dåse hakkede tomater og tomatkoncentrat. Kog kødet godt igennem. Hæld kødblandingen over grøntsagerne.
Drys revet ost hen over. Læg pepperoni ovenpå.
Giv det 30 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.