Sort/hvid-brød

IMG_20200315_180218

Ind imellem må man gerne lege med maden.

Jeg surfer tit på nettet og faldt over en opskrift fra Kornkammeret på et sjovt brød. Jeg tænkte, det kan jeg da også bage. Jeg prøver jo at spise groft, så jeg har modificeret opskriften, så den passer bedre til min familie.

Til to store brød skal du bruge:

Du starter med at finde to skåle frem.

I hver skål kommer du:

  • 25 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 1 spsk flydende honning, jeg brugte en blomsterhonning
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 3 dl kærnemælk
  • I den ene skål kommer du 2 spsk sovsekulør
  • 155 g havregryn
  • 75 g grahamsmel
  • 170 g hvid hvede, jeg brugte den med fuldkorn
  • 200 g plus lidt ekstra hvedemel

Kom ingredienserne i skålene i den rækkefølge jeg har listet dem op.

Ælt dejen dejen godt igennem. Den mørke dej skal have lidt ekstra mel.

Stil begge skåle med dej til hævning i 1 time.

IMG_20200315_152722

Efter en time deles hver dejklump i 2 lige store dele.

Rul hver dejklump ud i en firkant på Ca 1 cm tykkelse.

IMG_20200315_162734

Læg den mørke dej ovenpå.

IMG_20200315_162802

Rul nu dejen som ved kanelsnegle.

IMG_20200315_162820

Smør to brødforme med fedtstof. Kom en rulle i hver form.

IMG_20200315_163703

Pensel brødene med sammenpisket æg og drys med havregryn. Stil dem tildækket til hævning i 30 minutter. Imens tændes ovnen på 175 grader varmluft.

Efter 30 minutter skal brødene bages i 40 minutter på næstsidste rille i ovnen.

Når brødet er bagt, tages det ud af formen og køler af på en rist.

IMG_20200315_173637

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *