En lille lækker hapser, mellemmåltid, kært barn har mange navne.
Jeg savner ofte noget jeg kan spise om eftermiddagen, en lille hapser uden for mange kcal. De her knækbrød hapser fungerer rigtig fint. Groft regnet så er der Ca 35 kcal i hvert stykke.
Du skal bruge:
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl havregryn
- 1 dl fuldkorns hvedemel
- 2,5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1-2 tsk salt
- 1 dl oliven olie
- 2 dl vand
Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt vand og olie, rør det godt rundt. Jeg gør det med en gaffel. Del dejen i 2. Læg dejen på et stykke bagepapir. Læg et nyt stykke bagepapir over og rul dejen tynd.
Når dejen er rullet tyndt ud, fjernes det øverste stykke papir, og dejen skæres i passende stykker. Jeg gør ikke stykkerne for store Ca 4 – 5 cm. Læg papiret med dejen over på en bageplade.
Bag knækbrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter. Hold øje med det. Afkøl på bagepladen.
Opbevar det i en lufttæt beholder.