Grøntsagsbøffer

dav

Der behøver altså ikke være kød på bordet hver dag.

Jeg er altid klar til kamp, når jeg undlader kød til aftensmaden, for jeg ved, at det som regel ikke falder i god jord hos mine børn. Men denne gang klarede jeg frisag. De to store var ligefrem begejstrede for de her grøntsagsbøffer.

Jeg lavede en kæmpe portion, så vi havde til to dage og til fryseren. Tro mig, de bliver ikke dårligere af at blive genvarmet.

Du skal bruge:

 • 225 g revet gulerod
 • 450 g revet kartoffel
 • 200 g revet squash
 • 1100 g revet selleri
 • 2 store løg i små tern
 • 250 g hakkede hasselnødder
 • 100 g sesamfrø
 • 1 dl rasp
 • 5 æg
 • 2 tsk peber
 • 3 tsk salt
 • 1,5 spsk hvidløgspulver

Start med at koge de revne grøntsager (også squash og løg) i 5 minutter Ca. I saltet vand. Kom grøntsagerne i et dørslag og lad dem dryppe af. Lad grøntsagerne køle af. De behøver ikke være helt kolde. Rør herefter de andre ingredienser i.

Kom fedtstof på en pande og sæt skeer af “dejen” på panden.

dav

Pas på med at lave dem for store og for tynde. Lad bøfferne få farve inden de vendes. Jeg vender med en paletkniv. Læg bøfferne på en bageplade med bagepapir.

dav

Bøfferne kan bruges i burgere, men de kan også sagtens spises som de er. De smager også godt kolde.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *