Æble “lagkage”

IMG_20191215_113052_938

Æblekage på en lidt anderledes måde.

 

Frederikke har i dag holdt fødselsdag for familien. Jeg kastede mig derfor ud i et lille eksperiment med en lidt anderledes æblekage. Den skulle jo helst minde om en lagkage, da det jo var fødselsdag.

Jeg lavede en mazerinbund, en æblekompot og en æblemousse.

Til bunden skal du bruge:

 • 100 g smør
 • 100 g rørsukker
 • 2 æg
 • 300 g revet marcipan
 • 50 g sigtet speltmel
 • 4 tsk kanel
 • 1 tsk vaniljesukker

Pisk smør og rørsukker godt. Pisk et æg i af gangen. Rør marcipan, kanel og vaniljesukker i massen. Tilsæt til slut melet. Smør en springform (26 i diameter). Kom bagepapir i bunden. Kom nu dejen i formen. Bag den midt i ovnen ved 175 grader i 30 minutter. Tag kagen ud og lad den køle af.

IMG_20191214_160355_477

Tilbered kompotten nu.

Til den skal du bruge :

 • 6 æbler, skrællet, befriet for kærnehus og skåret i tern.
 • 0,75 dl citronsaft
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 75 g rørsukker
 • 0,75 dl vand
 • 2 blade husblas

Kim æbler, citronsaft, vand, rørsukker og vaniljesukker i en gryde. Kog det under låg i Ca 15 minutter. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Tag gryden af varmen og blend æblerne med en stavblender. Kom husblassen ved og lad det smelte i massen.

IMG_20191214_160355_474

Tag din bund og sæt på et fad. Kom kagefolie rundt om. Hæld nu din æblekompot i formen. Glat den ud. Stil den på køl.

Tilbered nu moussen.

Til den skal du bruge:

 • 1,5 kg æbler, skrællet og befriet for kærnehus, skåret i tern
 • 0,5 dl citronsaft
 • 2 dl æblemost
 • 200 g rørsukker
 • 1 spsk vaniljesukker
 • 1 spsk grøn frugtfarve
 • 15 stk husblas
 • 5 dl fløde

Kom æbler, citronsaft, æblemost, rørsukker, frugtfarve og vaniljesukker i en gryde. Kog det i 15 minutter. Læg husblassen i blød i koldt vand. Tag det af varmen og blend det. Rør det igennem en finmasket si. Rør den vredne husblas i massen, så den opløses. Lad massen køle helt af. Pisk fløden og rør æblemassen i fløden. Kom Ca halvdelen af fyldet i din “form” med kagen. Resten røres der lidt mere grøn frugt farve i, og så kommes massen i små halve cirkel silikone forme. Både kage og de små halve runde stilles på køl et par timer.

Ovenpå kagen har jeg karamelliserede valnødder.

Til dem skal du bruge:

 • 6 spsk rørsukker
 • 75 g valnødder
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk vaniljesukker

Smelt sukker på en pande, tilsæt kanel, vaniljesukker og valnødder. Tag panden af varmen og rør nødderne rundt så de er vendt i sukkeret. Læg nødderne på en tallerken og lad dem køle af inden du hakket dem groft.

Rundt om kagen har jeg et marcipanbånd.

Til det skal du bruge :

 • 200 g marcipan
 • 30 g glykosesirup
 • 100 g flormelis.
 • Evt pastafarve

Ælt marcipan, flormelis og glykosesirup grundigt sammen. Jeg gør det på en silkonemåtte. Det tager lidt tid, det skal virkelig æltes godt. Jeg tog noget af massen og æltede lidt farve i. Herefter snoede jeg de tre farver sammen og rullede forsigtig massen ud til et langt bånd. Brug lidt ekstra flormelis når du ruller ud.

dav

Skær båndet til, så det passer til kagen.

Sammel kagen ved at pille kagefolien af kagen. Kom de halve kugler mousse ovenpå ude i siderne. Læg forsigtig marcipanbåndet rundt om kagen. Kom de hakkede karamelliserede valnødder i midten.

dav

Så kan kagen serveres.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *