Øllebrødsboller

IMG_20160828_140430

Ind imellem smider vi alt for meget mad ud, det har vi prøvet at lave om på. Undgå madspild har været temaet i denne weekend.

IMG_20160827_084250

Jeg handler altid om fredagen, og da jeg kom hjem fra indkøbsturen, kunne vi konkludere, at vi havde en masse rugbrød fra den forgangne uge. Min mand mente det var synd at smide ud, så han skar brødet i tern og satte det i blød i vand natten over. Næste morgen lavede jeg øllebrød. Jeg tilsatte en nisseøl/hvidtøl, sukker og fedtstof til vores øllebrød.

Vi spiste ikke det hele, så resten blev gemt, og det har jeg i dag brugt til at bage disse dejlig bløde og søde øllebrødsboller.

Du skal bruge:

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 50 g tørrede abrikoser i små tern ( jeg klipper ternene)
  • 450 g kold øllebrød
  • 600 g manitobamel  (det kan købes i Føtex og Bilka)

Start med at røre gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt, abrikoser og øllebrød. Rør det let. Tilsæt melet lidt af gangen. Brug til sidst hænderne for at ælte melet ind i dejen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 min. Tag dejen ud på et melet bord og del dejen i Ca 20 stykker. Form boller og kom på en plade med bagepapir. Jeg har penslet bollerne med æg og drysset med hakkede valnødder. Herefter har bollerne hævet i 30 min. Imens forvarmer jeg min ovn til 200 grader. Bollerne kommes i ovnen og bager i 20 minutter.

20160828_132802

Bollerne bliver dejlig bløde og så har de en dejlig sødme fra øllebrødet. Det er ikke sidste gang de bliver bagt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *