Cremet boller i selleri

IMG_20160830_180115

De gamle danske retter ser desværre ud til at gå i glemmebogen. Jeg prøver at holde fast i de gamle retter, dog ender jeg tit med at ændre dem lidt.

Boller i selleri fortjener en revival. Retten er forholdsvis billig og så er den super lækker, især når man lige tilsætter den hemmelige ingrediens.

Til min boller i selleri har jeg brugt:

Til kødbollerne:

  • 500 g kalv og flæsk
  • 1 revet løg
  • 1 æg
  • 1.5 skive grov toastbrød kørt i multihakkeren
  • Salt og peber.

Bland alle ingredienserne til kødbollerne. Sæt en gryde over med vand, hvori der tilsættes en grøntsags terning. Når vandet koger kommes de rå kødboller i. De koger indtil de flyder op til overfladen, så er de nok.

Til sovsen skal du bruge:

  • 1 selleri skrællet og skåret i tern (på Ca 1 cm)
  • Vandet som sellerien er kogt i.
  • Lidt af vandet fra bollerne
  • Fedtstof, margarine eller smør. Ca 3 store spsk
  • Mel Ca 4 spsk
  • 4 spsk cremefraiche (den hemmelige ingrediens)
  • Salt, peber og lidt sukker

Start med at koge sellerien. Når sellerien er mør, kommes sellerien i en skål for sig og kogt vandet i en anden. Smelt fedtstoffet, rør mel i og lav en mel bolle.  Kom lidt af koge vandet fra sellerien i. Rør godt. Kom lidt af vandet fra kødbollerne i. Kom lidt væde i på skift, til sovsen har den konsistens du ønsker. Kom kødboller og selleri i. Varm op, tilsæt creme fraiche.  Nu må det ikke koge længere. Smag til med salt, peber og lidt sukker.

Sense fordeling for mit måltid:

  • Hf1 og 2: blomkål, gulerod og selleri
  • Hf3: kødboller
  • Hf4: kartofler og mel
  • Fedt: smør
  • Jeg tager lige en firkant chokolade oveni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *