Gigant bøf

IMG_20160826_180615

Denne opskrift har jeg med fra min barndom, så opskriften er ikke min, men den er min mors.

Jeg har mange ting med fra min barndom, og lysten til madlavning er en af dem. Min mor har altid lavet lækker mad og det samme har min mormor. Jeg har som barn altid hygget mig, når jeg har kigget på under madlavningen.

Gigant bøf er en af de opskrifter jeg har taget med mig fra min barndom, det er også en af de få opskrifter, hvor jeg ikke har lavet om på opskriften.

Du skal bruge til 4 mand.

 • 500 g hakket oksekød
 • 1 fint hakket løg
 • 2 spsk mel med top
 • 1 dl mælk
 • 2 æg
 • 1,5 tsk salt
 • 1/2 tsk peber
 • 2 fed pressede hvidløg
 • 3-4 tomater i skiver
 • Ost til at drysse over bøffen
 • Persille til drys
 • Margarine til stegning

Rør kød, løg, mel, æg, mælk, hvidløg og krydderier sammen. Smelt margarinen på en pande. Kom alt kødet på panden og fordel det, så det bliver til en stor bøf. Steg den ved svag varme. Når den skal vendes brug da et stort grydelåg, som lægges over panden. Nu vendes panden på hovedet, så bøffen ligger på låget, man kan herefter forsigtig få den over på panden igen ved at lade den glide af låget.

Når bøffen er vendt kommer man tomat skiver over den stegte side. Herefter drysser man ost henover tomaterne. En god idé er at komme det store grydelåg over panden, så smelter osten. Når bøffen er nok og osten er smeltet, så drysses der med persille.

IMG_20160826_180205

Sense fordelingen for dette måltid:

 • Hf1 og 2: salat, løg, peberfrugt, tomat og gul squash
 • Hf3: oksekød, pikantost og fetaost
 • Hf4: kartofler og blomme
 • Fedt: margarine, ost, mandler og citronolie

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *