Köttbullar i cherrysovs

dav

Her kommer Pippi Langstrømpe…….

Jeg har kigget ferieminder, og sidste år var vi i Sverige. At kigge i minderne gav mig lyst til at eksperimentere med den traditionelle svenske ret. Resultatet blev faktisk rigtig godt.

Til kødbollerne skal du bruge:

  • 500 g hakket svinekød
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 skiver toastbrød
  • 1 stort løg
  • 1 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1/2 tsk nelliker
  • 1 lille tsk muskatnød
  • 1 tsk allehånde
  • 3 tsk sukker
  • Fedtstof til stegning

Kom kød, æg og krydderier i en skål. Kom brøddet i en mini hakker og hak det fint. Tilsæt det i skålen. Pil løget og kom det i hakkeren. Hak det groft og tilsæt så mælk, hak det igen til en tynd fin masse. Tilsæt det i skålen. Rør farsen sammen (jeg bruger hænderne).

Kom fedtstof på en stor pande. Brug en barneske til at forme kødbollerne. Steg dem på alle siderne til de er nok inden i. Læg dem i en bradepande.

Lad være med at rengøre panden. Du skal bruge den til sovsen.

Til sovsen skal du bruge:

  • 5 spsk smør eller margarine
  • 4 spsk mel med top
  • 6 dl vand
  • 1 dl cherry
  • 5 dl fløde
  • 5 spsk ribsgele
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk sukker

Panden som stadig er varm og fuld af smag fra kødbollerne skal bruges igen. Tilsæt fedtstof, kom melet ved og lav en opbagning. Tilsæt vandet lidt af gangen imens der piskes. Jeg bruger et piskeris af træ til pande sovs.

Tilsæt cherry, fløde og ribsgele. Varm det op under omrøring. Tilsæt salt peber og sukker. Varm det godt igennem. Smag det evt til med mere salt.

Hæld sovsen over i bradepanden.

 

dav

Varm det igennem i ovnen.

Jeg serverede kartoffelmos, agurkesalat og tyttebær til.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *