“Nu skal jeg fortælle dig om tre små fisk”.
For længe siden så jeg en opskrift på flødebagt ørredfilet (jeg tror det var hos Arla). Da ABC så havde ørredfilet på tilbud, ja så måtte jeg altså prøve at lave det selv.
Du skal bruge:
- 800 g ørredfilet (det var 6 stk)
- 5 dl fløde
- 3 dl vand
- 4 spsk mel
- 3 tsk groft salt
- 1 tsk peber
- Revet skal af en økocitron
Til topping skal du bruge:
- 1 agurk
- 250 g små blommetomater (eller cherry)
- 2 spsk olie
Jeg tog mine fisk direkte fra fryseren og lagde i et fad.
Kom Ca 1 dl fløde i en skål, tilsæt melet og pisk. Kom mere fløde og lidt vand ved og pisk igen. Fortsæt til der ikke er mere fløde og mælk tilbage. Tilsæt salt, peber og citronskal. Hæld det over fisken og kom det i en forvarmet ovn ved 200 grader i 35 minutter.
Til toppingen skal du fjerne alle kærner (altså det bløde) i agurken. Skær agurken i små tern. Del tomaterne i 4. Kom agurk og tomat på en pande. Tilsæt olien. Steg det i 5 minutter.
Toppingen kommes ovenpå fisken ved serveringen.
Jeg serverede ovnbagte kartofler og ærter til.