Sommerlig ret med masser af grønt.
Jeg havde hos Hjerteforeningen set en opskrift på en chili con carne med kylling og lod mig inspire. Jeg må sige jeg er fan. Retten passer perfekt her i sommervarmen. Jeg serverede blomkålsris til, bare for at få ekstra grønt. Jeg havde desuden bagt nogle flutes til. En god klat cremefraiche hører også til denne ret.
Til 8 personer (2 dage) skal du bruge:
- 1500 g kyllingelår
- Olie, salt, peber og hvidløgspulver til at krydre kyllingen.
- 2 løg i fine tern
- 3 peberfrugter i tern
- 4 fed hvidløg i tynde skiver
- 4 spsk olie
- 1 dåse øl
- 2 dåser hakket tomat
- 1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
- 2 dl vand (til at skylle dåserne med)
- 1 dåse kidneybønner (godt skyllet)
- 1 lille dåse majs
- 2-4 tsk spidskommen
- 1 spsk oregano
- Et drys chiliflager
- 2 spsk hvidløgspulver
- 3 tsk sukrin gold eller sukker
- 2 tsk salt
- Peber
Start med at krydre kyllingerne og kom dem i et ovnfast fad.
Kom dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter. Imens laves sovsen.
Start med at svitse løg, peberfrugt og hvidløg i olien. Når løgene er bløde tilsættes øl, de hakkede tomater, kom en dl vand i hver dåse (til at skulle dem med), hæld vandet i gryden også. Tilsæt tomatkoncentrat. Rør godt rundt. Tilsæt krydderierne. Smag til med salt og peber. Tilsæt bønner og majs. Sluk for varmen.
Når kyllingen har fået 30 minutter hældes sovsen over, og det går yderligere 30 minutter i ovnen.