På trods af en lidt kold sommer, så kan man godt skabe sydlandsk stemning hjemme i haven.
Da vi købte vores bonfire for efterhånden en del år siden, da fulgte en stor pande med til sættet. Den har vi så aldrig fået brugt. Nu har vi gjort lidt mere ved vores bål område. Jacob har bygget en fin afskærmning og han har lavet nogle fine bænke. Det er altsammen med til, at jeg gerne vil lave lidt mere mad over bål. I dag skulle den gamle pande altså tages i brug. Jeg besluttede mig for at lave paella.
Alle ingredienserne blev klargjort og taget med udenfor.
Til en stor pande skal du bruge:
- 800 g kyllinge lårfilet (de er uden ben og skind)
- 1 god dl olie
- Salt og peber
- 8 fed hvidløg i tynde skiver
- 3 løg i fine tern
- 3 Snack peber i tern
- 500 g fuldkorns risottoris
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 dl hvidvin
- 1 liter hønsefond (jeg bruger 1 liter vand og 3 bouillon terninger)
- 1 lille spsk røget paprika
- Et ordentlig drys safran (jeg brugte safran blomst, købes hos etnisk grønthandler)
- 1 kg rensede blåmuslinger
- 200 g vannabi rejer
- 2 dl ærter
- Vand efter behov (jeg brugte en lille liter mere)
- Salt
Start med at gøre alle ting klar. Jeg krydrede kyllingen med salt og peber.
Kim olie på panden. Tilsæt kyllingen.
Steg kyllingen så den får en smule farve. Vend den undervejs. Træk kødet ud til siden og kom løg og hvidløg på panden.
Steg det lidt under omrøring. Tilsæt nu peberfrugt, røget paprika og safran.
Når det har stegt lidt, træk da kødet med ind på midten igen. Tilsæt risene. Vend det hurtig på panden. Tilsæt tomater, vin og fond.
Rør i det undervejs. Hæv evt panden lidt op. Efter Ca 15 minutter tilsættes muslinger og rejer. Tilsæt evt lidt mere vand undervejs. Det må ikke koge tørt. Lad retten simre i 30 minutter Ca.
Når risene er ved at være nok, drys da ærterne hen over.
Lad lige ærterne blive lune. Jeg tror jeg gav det 10 minutter mere.
Jeg serverede flutes til. Det var super lækkert.