Syltede grønne tomater

 

dav

Jo du læste rigtigt, det er grønne tomater.

I kantinen på mit arbejde kan man af og til få syltede grønne tomater. De smager virkelig godt også i salat. Jeg har så mange tomater på mine frilands tomater, så nu har jeg altså lavet mine egne.

dav

Jeg har plukket mine grønne meget hårde lidt mindre tomater.

Til et glas skal du bruge:

  • 500-550 g grønne tomater
  • 300 g rørsukker
  • 1,5 dl eddike
  • 1,5 dl vand
  • 1 stang vanilje
  • 1 stang kanel
  • 1 kardemommekapsel (kan undlades)
  • 2 hele nellike

Kom vand, eddike, sukker og krydderier i en gryde. Du skal huske at flække vaniljestangen og skrabe kornene ud. Jeg plejer at mase kornene med lidt sukker på et skærebræt. Kom både korn og stangen i vandet. Kog blandingen op til sukkeret er opløst.

dav

Skær tomaterne i halve. Er det store tomater så skal de nok skæres i kvarte. Kom tomaterne i den kogende lage. Lad dem koge i 5-10 minutter. Mine fik 7 minutter.

Tag et sylteglas og skold med kogende vand og atamon. Med en ske kommes tomaterne i glasset. Lagen hældes ved. Luk glasset med det samme. Lad tomaterne trække i lagen i et par uger inden de tages i brug. Mine tomater står på køl.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *