One pot pasta mediterranean style

14039901_10154441369270879_4728639456933340162_n

Nogle dage skal aftensmaden bare være nem, især hvis man kommer sent hjem fra arbejde, og maden helst skal stå på bordet inden kl 18:00. Så er one pot pasta altså redningen. Det tager ingen tid at lave, og det smager fantastisk, og bedst af alt, så kan smagen og ingredienserne varieres efter humør.

Min version af one pot pasta i dag er inspireret af sydens sol.

Til 6 personer har jeg brugt:

  • 2 store rødløg i halve skiver
  • 3 store tomater i tern
  • en dåse artiskokhjerter (de deles i halve)
  • 1 gul peberfrugt i tern
  • 1 håndfuld sorte oliven delt i halve
  • 1 glas kapers (100 g)
  • 2 pressede fed hvidløg
  • 1 glas rød pesto (190 g)
  • 2 bouillon terninger (høns) opløses i 1 liter vand
  • 5 dl fløde (du kan erstatte halvdelen med mælk)
  • 500 g fuldkornsspaghetti
  • Kødet fra en kylling (det kan undlades, jeg havde bare stegt kyllingen i går og plukket kødet af benene i går, så det var klar i dag)
  • salt og peber

14138497_10154441517955879_306477849_n

Kom alle grøntsagerne og pestoen i en stor gryde.

14009825_10154441517925879_1014302446_n

Tilsæt pastaen, fløden og bouillon. Tænd for fuld varme. Lad det koge op, rør lidt rundt i det. Tilsæt kyllingen (den kan som sagt undlades). Lad det småkoge i ca 14-15 minutter. Sluk for det, og lad det stå i ca 10 minutter. Så resten af væden forsvinder. Smag til med salt og peber

Drys evt med lidt persille og frisk parmesan eller anden hård ost ved servering.

Jeg har sparet på min Hf4 i dag og på mit fedt, så jeg har kunnet tillade mig at spise det her til aftensmad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *