Hyldeblomst champagne

dav

Til de varme aftner på terrassen. Et glas koldt hyldeblomst champagne.

Vi er jo så heldige at have hyld i haven. Jeg så på pinterest en som havde lavet sin egen champagne lige netop af hyldeblomst. Ser jeg noget spændende, ja så skal det afprøves. Jeg har nu en fin kasse med flasker fyldt med den dejligste hyldeblomst champagne  lige til en aften på terrassen.

Du skal bruge:

  • 25 skærme hyldeblomst
  • 5 l vand
  • 4 økocitroner
  • 1 kg sukker
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 stor knivspids tørgær

Du må ikke skylle dine hyldeblomster, bank dem let fri for dyr og skidt. Klip de store tykke stængler fra.

dav

Kom 4 liter vand og sukker i en gryde, bring vandet i kog. Lad det koge til sukkeret er opløst.

Tag det fra varmen. Tilsæt den sidste liter vand. Lad blandingen køle lidt af, den skal være lillefinger lun. Tilsæt nu hvidvinseddiken, hyldeblomsterne og citronerne som er skåret i skiver.

dav

Med en ske får man blomsterne og citronerne lidt ned under vandet.

Tag et rent tyndt viskestykke. Kom det over gryden eller skålen. Jeg bandt en snor om, så det kunne holde. Sæt gryden et sted hvor det er køligt og ventileret (køleskabet virker ikke). Jeg satte mit i garagen.

dav

Her skal blandingen stå i to dage. Efter to dage tages viskestykket af for en kort bemærkning, imens drysses der tørgær i gryden. Rør det rundt. Læg nu viskestykket over gryden igen.

Nu skal blandingen stå fire dage og gære.

Efter fire dage er champagnen klar til at komme på flasker.

dav

Der skal gerne være lidt skum i siderne af gryden.

Champagnen sies i et klæde, jeg bruger et dørslag med et tyndt viskestykke.

dav

Jeg sier Ca en flaske af gangen.

dav

Champagnen hældes på atamonskyllede kogte flasker. Flaskerne skal kunne holde til trykket/eftergæringen. Jeg har brugt flaskerne fra sådan noget limonade med brus, som man kan købe i de fleste dagligvare butikker.

For en sikkerhedsskyld kommer jeg flaskerne enkeltvis i en pose i tilfælde af, at de ikke holder til trykket.

Nu skal champagnen eftergære i en uge før den er klar til at kunne nydes.

Champagnen kan holde sig et par måneder, hvis den står koldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *