En lille hapser, til turen eller som aftensmad.
Vi har levet af rester hele ugen, og jeg trængte virkelig til at eksperimentere i køkkenet. Jeg havde en masse ost fra Olivers fødselsdag og nogle tortillas som skulle bruges, så hvorfor ikke lave quesadilla.
Jeg var et smut forbi Rema og de havde en pose revne gulerødder til 5 kr. De kom selvfølgelig med hjem. Gulerødder giver bare en sødme til maden.
Jeg besluttede mig for at lave noget pulled chicken til fyldet (så kan man spare lidt på kødet)
En sådan portion giver imellem 36 og 54 stk, alt efter hvor meget fyld man kommer i.
Du skal bruge:
- 4 store kyllingefilet
- Ca 1 stor spsk hvidløgspulver
- 1/2 spsk groft salt
- 1-2 tsk tørret koriander
- 1-2 tsk spiskommen
- 1-2 spsk citronsaft
- 2-4 spsk olie
- 400 g revet gulerod
- 1 gul peberfrugt i tynde strimler
- Oliemargarine
- 200 g friskost naturel
- 2-3 pakker soft tortilla
- 2 pakker revet ost. Jeg brugte to pakker revet Mexico ost med 175 g i hver pose.
Start med at komme kyllingen i en bradepande. Krydder kyllingen på begge sider med krydderierne, citronsaft og olie. Kom sølvpapir over fadet og luk det godt til. Kom kyllingen i ovnen ved 175 grader i 2 timer.
Kom gulerod og peberfrugt på en pande med lidt oliemargarine. Steg det til det er blødt. Tilsæt friskosten. Tag kyllingen ud af ovnen og del den med en gaffel.
Det falder næsten fra hinanden. Lad kødet suge væden i fadet. Tilsæt nu kødet til grøntsagerne og smag det til med krydderierne.
Tag en tortilla og fold den, så man kan se hvor midten er. Tilsæt lidt fyld på halvdelen.
Drys ost henover fyldet.
Fold tortillaen. Kom den på en varm pande.
Der skal ikke fedtstof på. Giv den 1-2 minutter og vend den så. Giv den det samme på den anden side. Skru evt lidt ned for temperaturen.
Tag tortillaen af og del den i 3 trekanter.
Gentag med de andre tortillaer. Hold dem lune i ovnen ved 100 grader.
Jeg serverede salsa og cremefraiche til, det smager vildt godt. Lidt grønt fik vi også til. Melon er perfekt til.
Tortillaerne kan fryses.