Lidt hygge på en grå regnvejrsdag.
Vi skulle have siddet ude og lavet snobrød og kanelsnobrød til dessert i dag, men vejret er ikke til udendærshygge. En hurtig beslutning blev taget, maden blev lavet i ovnen i stedet for. Mine kanelsnobrød blev til kanelsnurrer.
De er faktisk nemme at lave, og så er de jo bare gode.
Til 12 til 14 stk skal du bruge:
Til dejen:
- 2 dl lun mælk
- 1 spsk lys sirup
- 2 spsk oliemargarine
- 1/2 tsk kardemomme
- 20 g gær
- 1 tsk salt
- 1 revet æble (125 g)
- 500 g mel
Til fyld:
- 5 spsk sukker
- 2 spsk kanel
- 2 spsk oliemargarine
Start med at røre gæren ud i den lune mælk. Tilsæt sirup, oliemargarine, kardemomme og salt. Tilsæt herefter det rene æble. Jeg river det groft med skræl. Rør herefter mel i lidt af gangen. Gem lidt af melet til senere. Stil dejen til hævning i 1 time.
Rul dejen ud Ca 5 mm tyk.
Find midten af dejen på den korte led. Kom to spsk oliemargarine på den ene halvdel af dejen. Smør den ud over hele den ene dejdel.
Bland kanel og sukker sammen og drys den ud over den del af dejen som er smurt med oliemargarine.
Fold den ende af dejen hvor der ikke er fyld på, ind over den smurte del.
Skær nu dejen i 1 cm brede strimler.
Tag en strimmel og sno den.
Lav herefter en løs knude af strimlen.
Kom enten snurrerne direkte på en plade med bagepapir eller som jeg har gjort i en muffins form. Pensel snurrerne med mælk. Lad dem efterhæve 30 minutter.
Kom snurrerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.
De kan fryses.