Råsyltede rabarber

IMG_20190526_180330_431

De dejligste rabarber med mange anvendelses muligheder.

Min rabarber i haven giver godt i år. Ja det er lidt et luksusproblem faktisk.

Jeg har derfor lavet råsyltede rabarber. De kan bruges som topping på skyr, tilbehør til aftensmaden eller i kager.

Til et glas skal du bruge:

  • 300 g rensede rabarber skåret i tynde skiver
  • 250 g sukker
  • 1 hel vaniljestang
  • Saft af en citron
  • 3 dl vand

Flæk vaniljestangen. Skrab kornene ud. Kom lidt af sukkeret over kornene og mas sukkeret ind i kornene. Kom sukker, vand, citronsaft og vanilje i en gryde. Kog det op til sukkeret er smeltet/opløst. Kom rabarber i et glas, tilsæt nu laden. Stil glasset i køleskabet. Rabarberen skal helst trække et døgn. Saften kan du også bruge ovenpå din skyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *