Fyldte kødboller i cremet tomatsovs.

dav

Lady og vagabonden får så meget baghjul her.

Pasta med kødsovs, ja det er mine de mindste faktisk ikke så begejstrede for. Derfor må jeg ind imellem ty til noget andet, hvis vi skal have spaghetti.

Jeg har lavet fyldte kødboller i en cremet tomatsovs, og det smager bare skønt.

Til en stor portion, dvs. Til to dage skal du bruge :

Til kødbollerne:

  • 1 kg hakket oksekød
  • 1 æg.
  • 2 skiver toastbrød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 små løg
  • 3 spsk mælk
  • 4 tsk salt
  • 2,5 tsk peber
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk Chiliflager
  • 2 bæger små mozerella kugler
  • Fedtstof til stegning

Kom kød, æg og krydderier i en skål. Kom toastbrødet i en foodprocessor eller minihakker. Blend brødet fint. Hæld det over til kødet.

Kom løg og hvidløg i hakkeren. Hak det fint. Tilsæt mælk og hak det til puré. Kom det i skålen til kødet. Bland farsen godt. Tag en klump fars  mas den flad og pak den omkring en mozerella kugle. Form farsen godt om kuglen. Steg de små kødboller på en pande til de har fået nok på alle sider.

dav

Til sovsen skal du bruge:

  • 2 små løg i grove tern
  • 3 hvidløg i grove tern
  • 4 spsk fedstof
  • 1 spsk oregano
  • 1 stor spsk paprika
  • 4 spsk sukker
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse vand
  • 1 dåse tomat koncentrat 142 g
  • 1/2 l kaffefløde
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk hvidløgspulver

Kom fedtstof, løg og hvidløg i en stor gryde, tilsæt paprika og oregano. Svits løgene til de er blevet bløde. Tilsæt sukker og brun det med løgene. Tilsæt de hakkede tomater tomatkoncentrat og vand. Lad det småkoge 10 minutter. Tilsæt kaffefløde, salt og hvidløgspulver. Kog det op. Blend sovsen med en stavblender. Der må ikke være klumper. Kom kødbollerne i sovsen og varm det godt igennem.

dav

Server det til pasta toppet med revet parmesanost.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *