Rabarber sæsonen er lige nu.
Mine rabarber står så fint i haven, og det er synd ikke at bruge af dem. I dag blev de tryllet om til rabarbermuffins.
Jeg fik 24 stk ud af denne portion, og de kan sagtens fryses.
Du skal bruge:
- 250 g smeltet smør
- 250 g rørsukker
- 4 æg
- Revet skal af en øko citron
- 300 g hvedemel
- 1 spsk bagepulver
- 300 g rabarber i skiver
- 100 g marcipan
- 100 g hvid chokolade
Start med at rens rabarber og skær dem i tynde skiver. Hak marcipanen fint. Hak chokoladen groft. Kom det hele i en skål og tilsæt 2 spsk mel (det skal tages af de 300 g) . Vend melet rundt, så det sætter sig på rabarber og marcipan.
I en anden skål piskes den smeltede smør og sukker. Tilsæt æg og pisk det let og luftigt. Rør citronskal i vend mel og bagepulver i. Når det er vendt godt rundt i massen, vendes rabarber, marcipan og chokolade i. Fordel dejen i muffins forme. Jeg bruger dem af silikone. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 minutter.