Smag, smag og masser af smag.
Vi kan godt lide at mad smager af noget, og da kan de bare noget i andre lande. Her tilsætter man rigtig mange krydderier til maden. Et blandings krydderi er Ras eller hanout. Jeg laver det gerne selv, altså blander de mange krydderier selv.
Det starter vi med. Til denne portion skal du bruge:
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk nellike
- 1/3 tsk ingefær
- 1/4 tsk kardemomme
- 1/4 tsk peber
- 2 tsk gurkemeje
- 1/4 tsk cayennepeber
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk koriander
- 1/2 tsk allehånde
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 1 stjerneanis
Bland alle krydderierne i en lille skål/kop.
Til toppingen som er sprøde kikærter skal du bruge:
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
Skyl kikærterne godt. Brug en si og hold det under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af. Kom kikærterne i en pose, tilsæt olie og krydderier. Vend det godt rundt. Hæld kikærterne over på en bageplade med bagepapir. Bag kikærterne ved 200 grader i 30 minutter. Sluk ovnen og lad kikærterne stå derinde til de er sprøde og knaser.
Til grøntsagerne skal du bruge;
- 5 gulerødder i tynde strimler
- 3 stilke bladselleri i skiver
- 1 spidskål i strimler
- 1 broccoli med stok i buketter
- 1 løg i både
- 20 svesker
- 1,3 liter vand
- 3 grøntsags bouillon terninger
- 2 tsk sukker
- Salt
Start med at bringe vand og bouillon i kog. Tilsæt løg og svesker. Lad det småkoge under låg i 5 minutter. Tilsæt de andre grøntsager og krydderi blandingen (ras/hanout). Lad det småkoge til grøntsagerne er møre.
Til couscous skal du bruge:
- 6 dl rå couscous
- 25 g smør
- 3 spsk olie
- 1 liter vand
- 1 tsk salt
Smelt smør og olie i en gryde, svits/steg couscous i det i 5 minutter. Tilsæt vand og salt, lad det småkoge i 20-25 minutter. Rør i det undervejs. Tilsæt evt mere vand.
Ved servering kom couscous i en tallerken og kom grøntsagerne med væde over. Top med de sprøde kikærter.