Filoskaller med kyllinge fyld

IMG_20190425_183546_882

Filodej er et sundere alternativ til taccoskaller.

Jeg er jo en af dem der går amok når vi får taccoskaller, hvilket jo ikke er helt så smart. Et rigtig godt alternativ er skaller lavet af filodej.

Jeg har prøvet at lave skaller med kyllinge fyld.

Til 24 stk skal du bruge:

  • 800-900 g hakket kyllingekød
  • 1 stort rødløg i små tern
  • 600 g revet eller hakket gulerod
  • 7 fed presset hvidløg
  • 1 rød peber i små tern
  • 2 spsk olie
  • 140 g majs (en lille dåse)
  • 2 poser taccomix
  • 2 spsk oregano
  • Salt og peber
  • 12 plader filodej
  • 200 g revet ost
  • 70 g smeltet smør.

Kom hvidløg, kød, gulerod, olie, peberfrugt, løg og oregano i en gryde. Steg det til kødet er brunet. Tilsæt tacco krydderi, majs og smag til med salt og peber. Lad det koge godt igennem.

Tag dit filodej og del det i 4 lige store firkanter, dvs du deler det på begge led.

Smør din muffins form/bakke med smør, læg et stykke dej i et af hullerne, smør med lidt smør og kom et stykke dej mere over. Pres det godt ned i formen. Buk kanterne ned i formen. Tilsæt et par spiseskefulde kødfuld.

dav

Drys med revet ost og smør siderne med smør.

dav

Bag skallerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter. Sluk ovnen og lad dem stå i 15 minutter mere.

dav

Jeg serverede bland selv salat til.

dav

Det er altid en succes hos ungerne.

dav

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *