Pina colada cheesecake

dav

I love pina colada 🍍

Faktisk så elsker jeg både pina colada og cheesecake ❤️

Hvilken anledning end påske er bedre til at forene de to ting. Vi får altid en treretters påskemiddag herhjemme, og vi plejer gerne at slutte af med en kage af en slags. Sådan blev det også i år.

Kagen skal laves dagen før den skal serveres. Hvis du vil have samme pynt på kagen som der er på min, så kræver det lidt tid.

Til bunden skal du bruge:

 • 2 dl kokosmel
 • 160 g digistive kiks
 • 130 g smør.

Start med at komme kokosmel ud på en bageplade med bagepapir. Kom pladen i en forvarmet ovn ved 200 grader. Kokosen skal ristes. Den må gerne tage lidt farve men ikke blive alt for brun. Det tog Ca 10 minutter.

Smelt smør i en gryde. Kør kiksene i en foodprocessor. Kom kiks og kokos i gryden med smør. Vend det godt igennem. Tag en springform Ca 24 cm. Kom bagepapir i bunden af formen. Kom kagefolie rundt i kanten. Kom kiksemassen i springformen. Pres den godt ned i formen. Jeg bruger bagsiden på mit dcmål. Stil formen i køleskabet.

dav

Til fyldet skal du bruge:

 • 4 blade husblas
 • 300 g flødeost naturel (jeg bruger den blå fra Buko)
 • 165 ml kokosmælk (en lille dåse)
 • 110 g flormelis
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 6 spsk hvid rom
 • 3 dl fløde

Start med at ud bløde husblas i koldt vand. Pisk herefter flødeosten, kokosmælken, flormelis og vaniljesukker sammen. Pisk herefter fløden til skum. Kom de 6 spsk Rom i en lille gryde. Varm rommen op. Vrid husblassen fri for vand og kom den i den varme Rom. Rør rundt til husblassen har opløst sig. Tilsæt lidt af ostemassen til den lune Rom. Rør godt rundt og tilsæt lidt mere, sådan Ca en dl i det hele. Hæld herefter under omrøring rom blandingen i ostemassen. Pisk det godt igennem. Vend flødeskummet i massen. Sørg for, at det bliver rigtig blandet. Kom massen over kiksebunden. Stil kagen på køl i minimum 4 timer.

Til geléen skal du bruge:

 • 1 dåse ananastern i lage også saften (365 g)
 • 100 g sukker
 • 2 spsk citronsaft
 • 4 blade husblas

Start med at udbløde husblas i koldt vand. Kom ananas plus saften i en gryde. Med stagblenderen blendes massen til en fin pure. Kom sukker og citronsaft ved. Varm langsomt massen op til det koger. Vrid husblassen og kom den i massen. Opløs husblassen under omrøring. Køl massen ned til den er lillefingervarm. Hæld massen over ostemassen.

Stil kagen på køl i minimum 4 timer.

Hvis du vil lave ananas blomster som dem jeg har på kagen.

dav

Så skal du bruge en ananas.

Start med at skrælle ananasen. Skær den i meget tynde skiver. Jeg brugte bare en almindelig kniv. Skiverne skal virkelig være tynde. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Giv skiverne 20 minutter i en forvarmet ovn ved 125 grader. Efter 20 minutter vendes skiverne og de får yderligere 20 minutter ved 125 grader. Herefter skrues ovnen ned på 50 grader. Ananasskiverne lægges enkeltvis i en muffins form af metal.

dav

Giv herefter blomsterne 8-9 timer i ovnen. Den sidste time kan du godt sætte ovnen på 75 grader. Efter de 8-9 timer tages blomsterne ud af formene, og de køles ned.

Til den hvide krystaliserede chokolade skal du bruge;

 • 50 g hvid chokolade
 • 50 g vand
 • 50 g sukker

Start med at smelte chokoladen. Jeg gør det i mikroovnen. Hvis du ikke har sådan en, så gør det over vandbad. Kom herefter vand og sukker i en gryde. Varm det op til massen har 134 grader. Massen skal begynde at blive tyk. Pisk sukker massen i den smeltede chokolade. Chokoladen krystaliserer. Hæld de små klumper ud på noget bagepapir. Lad det køle af.

dav

Nu er kagen klar til at blive pyntet. Husk at tage kagefolien af  😜

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *