Apfelstrudel med filodej

IMG_20190416_185511_078

En lille nem dessert med masser af smag og knas.

Her i huset elsker vi æblekage i alle afskygninger, denne lille apfelstrudel er ingen undtagelse. Fordi den er lavet på filodej, så indeholder den ikke så meget fedt, som hvis den var lavet på butterdej.

Til 7-8 stk skal du bruge:

  • 3 grønne syrlige æbler
  • 100 g rørsukker
  • 25 g smør
  • 1 spsk kanel
  • 1/2 spsk muskatnød
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 4 plader filodej
  • 25 g smør
  • Perlesukker

Start med at skrælle æblerne. Tag kernehuset ud. Skær æblerne i tynde tern. Kom æbler, 25 g smør, sukker og krydderierne i en gryde. Rør godt rundt. Varm op under omrøring. Æblerne vil langsomt karamelliserer. Lad æblerne småkoge i 15 minutter under omrøring. Køl æblerne helt af.

IMG_20190415_153310_147

Smelt de sidste 25 g smør. Tag dine 4 plader filodej og del dem på midten på den lange led.

dav

Kom et par spiseskefulde fyld i den ene ende.

dav

Fold siderne rundt om fyldet. Pensel herefter dejen med smør (hele det lange stykke)

dav

Rul nu dejen rundt om fyldet, som en forårsrulle.

dav

Læg rullerne på en bageplade med bagepapir. Pensel rullerne med den smeltede smør. Drys med perlesukker. Bag rullerne ved 200 grader i omkring 15 minutter eller til de har fået farve og er sprøde.

dav

Jeg serverede vaniljeis til. Det var et hit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *