Mirza ghasemi, lækker dip.

IMG_20160821_145823

Jeg må indrømme, at jeg er lidt mat i sokkerne i dag. I går var vi til en noget våd gadefest. Jeg har altid lyst til chips og dip dagen derpå, men i dag valgte jeg en sund udgave.

 

Mirza ghasemi er en iransk spise, og den kan laves på mange måder. Den smager utrolig dejlig som dip, men den kan også spises ovenpå ris til kødretter.

20160821_125604

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • 1 løg i tern
  • 1 tomat i tern
  • Olie
  • 1 dåse tomatkoncentrat Ca 2 spsk
  • Salt
  • 2 malede laurbærblad
  • Et drys chili (jeg bruger dem med kerner)

Start med at brænde din aubergine

Når auberginen er brændt kan du piller skrællen af.

Slut af med at skylle auberginen under vand. Nu skal skæres i tern.

Kom olie og løg i en gryde, steg til løgene har fået farve, tilsæt tomaten og svits. Kom nu auberginen, salt, de malede laurbærblade (jeg maler dem i min kaffemølle) og chili en ved. Lad det simrer til tomat og aubergine er helt bløde. Tilsæt tomatkoncentrat. Nu skal det simrer i Ca 5 min, rør i det undervejs. Hele herligheden blendes med stavblenderen. Det stilles på køl.

Jeg har her nydt det med en grov tortilla som jeg har skåret i trekanter og smidt på brødristeren. Så bliver de erstatning for chips.

Sense fordeling:

  • Hf1 og 2: Mirza ghasemi
  • Hf4: grov tortilla
  • Fedt: olie

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *