Tortilla trekanter med kylling

IMG_20190329_172736_162

Små hapser med stor smag.

Fredag er dagen hvor vi får en let aftensmad. I dag har vi fået tortilla trekanter med kylling. Mine unger var vilde med dem.

Til 48 styk skal du bruge:

  • 1,5 kg kyllinge filet
  • 1 spidskål
  • 3 store gulerødder eller 6 mindre
  • 1 lille dåse majs (140 g)
  • 300 g friskost natural
  • 3 spsk hvidløgspulver
  • 2 spsk karry
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk sukker
  • Olie til stegning
  • 32 små tortillas (20 cm i diameter)
  • 2 spsk mel og 1/2 dl vand

Start med at skære kylling kødet i tern på 1*1 cm. Kom olie på en stor pande, kom kyllingetern og alle krydderier, undtagen sukker ved kødet. Steg kødet til det er nok. Skær kålen i tynde strimler, jeg gør det på rivejernet. Riv gulerødderne groft og tilsæt det til kødet. Lad det stege med i nogle minutter (omkring 5 minutter). Tilsæt majs, friskost og sukker. Lad osten smelte. Lad fyldet køle en smule af.

dav

Del tortillaerne halvt over.

dav

Rør en blanding af mel og vand i en skål. Smør lidt af blandingen på den ene halvdel af den lange side af tortillaen.

dav

Rul tortillaen til et kræmmerhus.

dav

Tag kræmmerhuset i hånden.

dav

Kom en spsk fyld i kræmmerhuset.

dav

Kom lidt af melblandingen rundt ved kanten. Klem kræmmerhuset sammen. Med en gaffel trykkes kanterne sammen.

dav

Læg trekanterne på en bageplade med bagepapir. Kom dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 15-20 minutter.

dav

Spis dem sådan eller med en salat.

Trekanterne kan fryses.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *