Græsk inspirerede pirogger

IMG_20190317_172154_463

Pirogger, både til madpakken og til aftensmaden.

Jeg elsker pirogger og de kan laves i vildt mange varianter. Jeg elsker også græsk mad, så jeg har prøvet at lave en græsk inspireret udgave.

Til 24 stk skal du bruge:

Til dejen:

  • 50 g gær
  • 4.5 dl mælk
  • 2 spsk honning
  • 60 g smør
  • 2 tsk salt
  • 2 dl Amo fuldkorns hvedemel ( den mel er ret grov, der er kerner i)
  • 2 dl hvedemel med fuldkorn fra Finax (den er ikke helt så grov)
  • 2 dl havregryn
  • Resten af melet har jeg brugt manitobamel, men andet Pizza mel kan også bruges

Til kødsovsen skal du bruge:

  • 280 g soltørrede tomater i olie.
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 3 store gulerødder
  • 1 dåse tomatkoncentrat
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk oregano
  • 2 spsk timian
  • 4 spsk hvidløgspulver

Til ostemassen skal du bruge:

  • 250 fetaost i blok
  • 250 g ricotta
  • 150 g revet mozerella
  • 1 tsk peber

 

  • 1 æg til pensling
  • Birkes til drys

Start med dejen. Smelt smør og honning, jeg gør det i microovnen. Tilsæt 1/3 af mælken og lun det. Kom resten af mælken ved og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og den grove mel. Rør herefter manitoba melet ved, dejen nå ikke blive tør men må heller ikke klistre. Lad dejen hæve i 1 time.

Lav kødsovsen imens. Hæld olien fra de soltørrede tomater i en gryde, brun oksekødet heri. Tilsæt salt og peber. Hak løg, peberfrugt, gulerod og de soltørrede tomater fint i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt det til kødet. Tilsæt de andre krydderier og tomat koncentraten. Kog sovsen godt igennem. Lad den køle af.

Til ostemassen. Rør alle ingredienserne sammen. Det er nemmest hvis du smulrer fetaen først.

Rul dejen ud til Ca 4 mm tykkelse. Stik dejen ud i cirkler.

dav
Jeg bruger en udstiksform på denne størrelse.

dav

Læg en skefuld kødfyld midt på dejen, kom en skefuld ostemasse ovenpå.

dav

Tag en cirkel dej og rul den lidt tyndere og størrer end bunden. Læg dejen ovenpå fyldet. Med en gaffel trykkes dejen sammen. Læg dem på den plade og pensel med æg og drys med Birkes.

dav

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter.

dav

Jeg serverede en græsk bondesalat til.

dav

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *