Kyllinge og grøntsagsruller

dav
Nej det er ikke et pølsehorn, meeeen det gør den ikke mindre god.

De her kyllinge grøntsagsruller er nemme at lave og så smager de virkelig godt. De kan tilmed spises kolde, hvilket betyder at der kan være rester til madpakken. De kan tilmed fryses. Whats not to like.

Til 24 ruller skal du bruge:

  • 900 g hakket kyllingekød
  • 1 stor gulerod i små tern
  • 1 stor stængel bladselleri i små tern
  • 100 g champignon i tern
  • 1 løg hakket meget fint
  • 1 dåse tomatkoncentrat 140 g
  • 2 skiver toastbrød kørt i minihakkeren
  • 1 æg
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • 2 pakker butterdej (fra køl)
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø til drys

Gulerod, bladselleri og champignon skal være skåret i små tern.

dav

Tilsæt de andre ingredienser. Bland ingredienserne godt.

dav

Jeg bruger 2 af disse pakker butterdej.

Jeg deler dejen på midten på den korte led.

dav

Herefter kommer jeg fyldet på midten af butterdejen på alle 4 stykker. Jeg bruger alt fyldet. Fold herefter den ene side af butterdejen over fyldet. Pensel den anden side af butterdejen langs kanten af fyldet med sammenpisket æg. Læg butterdejen over fyldet og butterdejen, så dejen lukkes om fyldet. Vend forsigtig rullen rundt  så samlingen vender nedad.

dav

Skær rullen ud i passende stykker. Jeg får 6 stykker ud af sådan en rulle. Pensel stykkerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir.

dav

Bag rullerne i 30 minutter ved 200 grader varmluft. Ovnen skal være varm, når pladen sættes ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *