De her kyllinge grøntsagsruller er nemme at lave og så smager de virkelig godt. De kan tilmed spises kolde, hvilket betyder at der kan være rester til madpakken. De kan tilmed fryses. Whats not to like.
Til 24 ruller skal du bruge:
- 900 g hakket kyllingekød
- 1 stor gulerod i små tern
- 1 stor stængel bladselleri i små tern
- 100 g champignon i tern
- 1 løg hakket meget fint
- 1 dåse tomatkoncentrat 140 g
- 2 skiver toastbrød kørt i minihakkeren
- 1 æg
- 3 tsk salt
- 2 tsk peber
- 2 pakker butterdej (fra køl)
- Æg til pensling
- Sesamfrø til drys
Gulerod, bladselleri og champignon skal være skåret i små tern.
Tilsæt de andre ingredienser. Bland ingredienserne godt.
Jeg bruger 2 af disse pakker butterdej.
Jeg deler dejen på midten på den korte led.
Herefter kommer jeg fyldet på midten af butterdejen på alle 4 stykker. Jeg bruger alt fyldet. Fold herefter den ene side af butterdejen over fyldet. Pensel den anden side af butterdejen langs kanten af fyldet med sammenpisket æg. Læg butterdejen over fyldet og butterdejen, så dejen lukkes om fyldet. Vend forsigtig rullen rundt så samlingen vender nedad.
Skær rullen ud i passende stykker. Jeg får 6 stykker ud af sådan en rulle. Pensel stykkerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir.
Bag rullerne i 30 minutter ved 200 grader varmluft. Ovnen skal være varm, når pladen sættes ind.