Gulerodssuppe med kyllingeboller

IMG_20190102_180150_434

Dejlig varm suppe på en kold dag.

Vi har været ude at gå i denne bidende kulde. Jeg har tilmeldt mig en januarudfordring, gå 60 km på en måned. Det betyder, at jeg kommer lidt mere ud end jeg plejer. Jeg har på to dage allerede gået lidt over 10 km.

Når man har været ude, er det dejligt med noget varmt. Jeg lavede denne nemme og lækre gulerodssuppe.

Til 6 personer skal du bruge:

Til kødbollerne:

 • 450 g hakket kyllingekød
 • 2 skiver fuldkorns toastbrød
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 æg
 • 1 drys chiliflager
 • 1/2 tsk peber
 • 1 tsk salt
 • 2 l vand
 • 1 grøntsagsterning (bouillon)
 • 2 hønseterninger (bouillon)

Til suppen:

 • Suppen som kødbollerne bliver kogt i.
 • 1 kg gulerødder
 • 1 dåse kokosmælk light 400 ml
 • 3 dl fløde
 • Saft af 1 lime
 • Salt og peber
 • Evt. Ekstra gulerødder (jeg brugte 4 ekstra)

Start med at sætte vand og bouillon over. Kom toastbrød i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver “malet” helt fint. Kom det i en skål med kyllingekødet. Kom løg, hvidløg og æg i minihakkeren og lad det køre til løget er “malet” fint, altså blevet til mos. Kom det i skålen sammen med salt, peber og chiliflager. Rør farsen sammen. Form små kødboller som kommes i det kogende vand. Når kødbollerne er nok, svømmer de op til overfladen. Fisk dem da op af vandet. Gem kødbollerne til senere.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Kom dem i suppen fra bollerne og kog dem under låg til de er møre. Tilsæt kokosmælk, fløde og limesaft. Kog det igennem. Blend suppen, jeg bruger stav blenderen. Smag suppen til med salt og peber. Tilsæt kødbollerne.

Jeg kan godt lide lidt ekstra fylde, så jeg skærer 4 ekstra gulerødder i tern, som jeg tilsætter suppen efter den er blendet, dem lader jeg småkoge i små 15 minutter sammen med kødbollerne.

Jeg serverede grove ostebrød til suppen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *