Strawberry daiquiri cheesecake

IMG_20190101_183624_669

En festlig dessert til nytårsfesten.

Min familie og jeg holdt en stille og rolig nytårsaften. Vi havde inviteret min far til spisning. Vores menu bestod af ostesuppe til forret, raclette til hovedret og til dessert havde jeg lavet denne fantastiske cheesecake.

Til 8-10 personer skal du bruge:

Til bunden:

 • 130 g smeltet smør
 • 200 g havrekiks
 • 60 g mandler uden skræl

Til ostefyldet skal du bruge:

 • 3,5 blade husblas
 • 200 g flødeost
 • 200 g cremefraiche 18%
 • 100 g flormelis
 • 1 øko lime
 • 9 spsk hvid rom
 • 1/2 tsk vaniljesukker
 • 2,5 dk fløde

Til toppen skal du bruge:

 • 2,5 blade husblas
 • 250 g jordbær, jeg bruger de frosne
 • 4 spsk vand
 • 50 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker

Jordbær til pynt.

Du skal starte med at lave bunden. Du skal bruge en lille springform på Ca 18 cm i diameter. Klip bagepapir til så det dækker bunden af formen. Kom kagefolie rundt ved kanten. Kog mandlerne og smut dem. Du skal have 60 g mandler når de er smuttet. Kør mandlerne i en hakker. Kom mandlerne i den smeltede smør. Knus kiksene i en pose.

dav

Jeg bruger en halv pakke af disse kiks. Kom de knuste kiks i smørret. Rør det godt rundt, så kiksene suger smøret. Kom blandingen i springformen. Tryk det godt ned i formen med en spiseske.

IMG_20181230_094920_659

Stil formen i køleskabet.

Nu skal fyldet laves. Kom husblassen i en skål med koldt vand. Imens kan du piske ost, flormelis, cremefraiche, vaniljesukker og revet skal af en lime. Det skal være lækker luftig. Kom 5 spsk rom i en lille gryde. Varm det langsomt op. Vrid husblassen og kom det i gryden. Lad det smelte i rommen. Tilsæt saften fra limen. Kom lidt af ostemassen i den lune væske (Ca 4 spsk fulde). Under piskning hældes massen tilbage i skålen med ostemassen. Pisk fløden stiv og vend den i ostemassen. Smag nu til med hvid rom. Jeg kom 4 spsk ekstra i. Når først massen er stivnet, så smager den ikke så meget af rom, så jeg synes godt den kan klare 9 spsk i alt. Stil nu kagen på køl i minimum 1 time.

Efter en time laves toppen. Kom jordbær, vand, sukker, vaniljesukker i en gryde. Imens kommes husblas i en skål med koldt vand. Kog jordbærrene i 10 minutters tid. Blend herefter bærene. Jeg brugte stav blenderen. Massen skal være fin og jævn. Vrid husblassen og kom den i gryden. Lad den smelte under omrøring. Lad massen køle lidt af. Fordel den jævnt over kagen. Stil kagen på køl igen. Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen, så er man også sikker på, at masserne sætter sig.

Inden serveringen tages kagen ud af formen. Pynt kagen med halve jordbær og evt en knust kyskage.

IMG_20190101_183720_530


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *