Perlebyggrød med bagte blommer

IMG_20160818_175504

Som tidligere nævnt så stræber vi efter en kødløs dag om ugen. I dag lavede jeg perlebyggrød, som er en sundere udgave af den traditionelle risengrød.

Jeg elsker grød, og om vinteren får vi det ofte. Grød kan heldigvis laves på mange måder, og tilbehøret kan varieres i det uendelige. I dag har jeg lavet grød af perlebyg som er sundere end den hvide grødris, og så mætter det altså bare noget mere og længere.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 250 g perlebyg
  • 5 dl vand
  • 7 dl sødmælk
  • 1 vanilje stang
  • 1/2 tsk salt
  • 1 bøtte mascapone

Til blommerne skal du bruge:

  • 500 g blommer
  • 3 spsk sukrin eller rørsukker
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk kanel

Start med at halvere dine blommer, fjern stenen. Del blommerne i 1/4 og kom dem i et ovnfast fad. Drys sukrin, kanel og honning over blommerne og kom dem i en varm ovn ved 200 grader i 30 min.

Kom perlebyg og vand i en gryde. Kog det op under låg og lad det småkage i Ca 10 minutter. Kom mælk, salt og vanilje korn og stang i gryden. Lad det koge op og skru ned. Nu skal det simrer i Ca 45 under låg. Rør i det undervejs.

Når grøden er kogt tilsættes mascaponen. Rør godt og lad det stå og trække. Server med de lune blommer.

20160818_161415

Sense fordelingen skal jeg ikke ind på med denne ret. Men der skal også bare være plads til dage, hvor man spiser uden at tænke håndfulde.

2 meninger om “Perlebyggrød med bagte blommer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *