Fake ris ala mande, men smagen er ikke fake.

14054252_10154419340910879_5794200534166160258_n

Det dufter lidt af jul, og så smager det bare fantastisk. Det bedste af det hele er, man kan sagtens spise det til morgenmad. OG DET GØR JEG.

Jeg elsker ris ala mande, men det gør min vægt ikke. Min mave bliver oppustet af risene. Derfor er jeg bare så glad for denne opskrift, hvor man både får smagen og konsistensen som minder virkelig om den ægte vare.

Ris ala mande

Til 2 personer skal du bruge:

  • 2 dl skyr
  • 2 dl hytteost
  • 1/2 dl fløde
  • 1 lille håndfuld smuttede mandler
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk sukrin (eller andet sødemiddel)

Start med at piske fløden til skum, hak dernæst mandlerne og kom dem i skummet sammen med skyr, hytteost, vanilje og sukrin. Rør rundt. Ris ala manden bliver bedre af at stå et døgn.

 

Rabarber-jordbær kompot

Til 2 personer skal du bruge:

  • 2 håndfulde rabarber
  • 1 håndfuld jordbær
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 spsk sukrin (eller andet sødemiddel)

Kom alle ingredienser i en gryde, kog det op, og lad det simrer til frugten er kogt blød. Køl det af.

 

Sense fordelingen:

  • Hf1 og 2: rabarber
  • Hf3: hytteost
  • Hf4: jordbær og blåbær
  • Fedt: fløde og mandler
  • Mælkeration: skyr

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *