Den her burger slår McD og Burger King med flere længder.
Det er sjældent vi spiser ude, det er jeg for nærrig til, men det gør ikke noget når man kan lave det selv.
Den her kæmpe burger, eller burger lagkage som min den mindste kalder den, er virkelig lækker.
Du skal bruge:
- 6 store soft tortillas
- 200 g revet mozerella
- 1 kg hakket oksekød
- 3 tsk salt
- 1-2 tsk peber
- 1 spsk hvidløgspulver
- 100 g cheddaost
- 1/2 iceberg salat i skiver
- 3 tomater i skiver
- 6-8 drueagurker i skiver
- 1 rødløg i tern
Til dressingen skal du bruge:
- 250 g cremefraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 2,5 spsk Ketchup, jeg bruger den sukkerfri fra Lidl
- 1.5 spsk sød fransk sennep
- 2 fed hvidløg
- 1 lille spsk balsamico
- 2 tsk paprika
- 1/2 tsk salt.
Start med at komme revet mozerella ost på en tortilla.
Kom en tortilla ovenpå og kom den på en stor pande. Jeg brugte en grillpande.
Vend tortillaen når osten smelter og tortillaen har fået farve. Læg tortillaen på en bageplade. Gentag proceduren med de andre tortillaen.
Tag kødet og kom i en skål. Tilsæt salt, peber og hvidløgspulver. Bland det godt rundt i farsen. Del farsen i to lige store dele. Kom halvdelen af kødet over på et stykke bagepapir. For nu kødet til en stor bøf.
Kom bøffen over på en grillpande og steg bøffen. Du vender den nemmest med en tallerken. Gentag med det sidste kød.
Hold bøffer og “brød” lune i ovnen.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Snit grøntsagerne.
Nu er burgeren klar til at blive samlet.
Læg en bøf ovenpå et af brødene.
Kom revet ost ovenpå bøffen.
Kom salat, løg, tomat og agurk over.
Kom Dressing hen over.
Læg et brød ovenpå og gentag processen.
Så er burgeren klar til at blive serveret.