Vintergryde med kålpølser

IMG_20181118_174556_741

Hvordan kan en så simpel ret smage så godt?

Min ældste søn proklamerede, at ville en pige servere denne ret for ham, så var han scoret.

Jeg er slet ikke uenig, for retten smagte altså bare af mere. Lidt ondt i maven kan jeg ikke løbe fra i dag, for jeg har spist for meget.

Til en stor gryde skal du bruge:

  • 2 kg kogte kartofler
  • 1 kg kogte gulerødder
  • 2 store løg i både
  • 1200 g kålpølser i skiver
  • 1 lille hvidkål i grove stykker
  • Fedtstof til stegning
  • 1-2 tsk peber
  • 2 tsk salt
  • 1/2 l fløde

Kog kartofler og gulerødder så de kan nå at køle lidt af inden kartoflerne skæres i store tern og gulerødderne i skiver. Kom fedtstof i en stor gryde, tilsæt kålpølser og løg. Steg det i 5-10 minutter under omrøring. Tilsæt kålen. Lad det stege med i nogle minutter under fuld varme. Skru ned for varmen og læg låg på gryden. Lad det simrer i 1 times tid, rør i det af og til. Tilsæt peber og salt. Kom kartofler og gulerødder ved, lad det stege 5 minutters tid. Tilsæt fløden. Rør det godt igennem. Skru op for varmen, så retten bliver kogt godt igennem. Skru ned igen og lad retten stå med låg på i 30 minutter. Smag retten til.

dav

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *