Svenske kakaosnitter

IMG_20181201_192132_736

1. december, det betyder julerier i lange baner.

Jeg har bagt med mine de mindste, vi har bagt svenske kakaosnitter. Dem har vi aldrig bagt før, men det gjorde min papmor Aase, som vi mistede i sommers, altid. Så vi mindes hende i december ved at bage hendes småkage.

Du skal bruge:

  • 200 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 stor tsk bagepulver
  • 1 stor tsk vaniljesukker
  • 2 spsk bagekakao
  • 200 g koldt smør i mindre stykker
  • 1 sammenpisket æg.
  • Perlesukker til drys
  • Æggehvide til at pensle med.

Rør alle de tørre ingredienser sammen. Med fingrene smuldres smørret ind i blandingen. Kom ægget ved og sammel dejen. Form dejen til en klump, og pak dejen ind i husholdningsfilm. Kom dejen i køleskabet i minimum 30 minutter. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Del dejen i 6 lige store stykker. Rul dejen til en pølse på Ca 30 cm. Læg pølsen på en bageplade med bagepapir. Tryk pølsen let med et par fingrer. Gentag med resten af dejen.

Nu skal dejen pensles med æggehvide.

dav

Herefter drysses de med Perlesukker.

dav

Bag kagerne i 12-15 minutter. Tag pladen ud og skær kagerne ud i passende størrelse. Kagerne bliver pænest hvis man skærer kagerne på skrå.

dav

Lad kagerne afkøle på pladen. Kom kagerne i en kagedåse med bagepapir i låget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *