En kage som den hos bageren.
Jeg har aldrig været så vild med fløde kager, så da jeg var lille og vi tog til bageren, så fik jeg altid lov til at få en tørkage. En af mine favoritter var en toscasnitter.
Jeg har forsøgt at bage kagen fra min barndom, og det lykkedes faktisk ganske godt.
Til Ca 24 snitter skal du bruge:
Til dejen:
- 4 æg
- 270 g sukker
- 160 g smeltet smør
- 5 spsk mælk
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 150 g hvedemel
Til toppingen skal du bruge:
- 200 g smør
- 220 g hakkede mandler
- 5 spsk mel
- 11 spsk sukker
- 5 spsk mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk revet citronskal
Derudover skal du bruge 400 g smeltet mørk chokolade.
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Pisk æg og sukker luftigt, bland alle de tørre ingredienser. Sigt de tørre ingredienser i æggemassen lidt af gangen, vend det forsigtigt i massen skiftevis med det smeltede smør og mælken. Kom bagepapir i en bradepande på Ca 28*34. Spray bagepapiret med fedtstof. Kom dejen i formen og bag kagen i Ca 40 minutter. Imens kagen er i ovnen tilberedes topping.
Kom alle ingredienser i en gryde. Smelt nu under omrøring alle ingredienser sammen. Massen må helst ikke koge. Når kagen er nok, tages den ud af ovnen og toppingen kommes på den varme kage. Kom kagen tilbage i ovnen i Ca 15 minutter. Toppingen må gerne tage farve.
Tag kagen ud af ovnen, lad kagen køle af før den skæres ud.
Når kagen er kølet af skæres den i forkanter på Ca 6*6 cm. Del firkanterne så du får 2 trekanter. Smør med en kniv siderne af kagerne med den smeltede chokolade. Lad kagerne stå til chokoladen er tør.