Æblemarmelade

IMG_20180909_165836_392

Efterår byder på en masse dejlige frugter.

Oliver skaffede mig en pose æbler i går, nogle blev brugt til min hyldebærsaft, men jeg havde nogle tilovers, dem forvandlede jeg til et stort glas marmelade.

Du skal bruge:

  • 500 g æbler, skrællede, kernehus fjernet og skåret i tern.
  • 200 g sukker
  • Saften af 2 appelsiner
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 spsk atamon

Kom alt i en gryde bortset fra atamon. Læg et låg over gryden. Bring det i kog og skru ned. Lad det simrer i Ca 15 minutter. Tag låget af og lad det simrer i yderligere 10-15 minutter, rør i det undervejs. Kom til sidst atamonen i og rør rundt.

Kom marmeladen i skoldede glas, gerne med lidt atamon i den kogte vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *