Efterår byder på en masse dejlige frugter.
Oliver skaffede mig en pose æbler i går, nogle blev brugt til min hyldebærsaft, men jeg havde nogle tilovers, dem forvandlede jeg til et stort glas marmelade.
Du skal bruge:
- 500 g æbler, skrællede, kernehus fjernet og skåret i tern.
- 200 g sukker
- Saften af 2 appelsiner
- 1/2 dl vand
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 spsk atamon
Kom alt i en gryde bortset fra atamon. Læg et låg over gryden. Bring det i kog og skru ned. Lad det simrer i Ca 15 minutter. Tag låget af og lad det simrer i yderligere 10-15 minutter, rør i det undervejs. Kom til sidst atamonen i og rør rundt.
Kom marmeladen i skoldede glas, gerne med lidt atamon i den kogte vand.