Frikadeller i festdragt

IMG_20180910_183323_934

En rigtig nem familieret.

Denne ret blev jeg introduceret til for MANGE år siden. Min daværende og nu afdøde svigermor Ruth lavede den til en 18 års fødselsdag. Jeg har sidenhen taget retten til mig og gjort den til min egen.

Retten er fryse egnet og derfor rigtig god til de travle dage, og så er det en rigtig familie ret.

Til frikadellerne har jeg brugt:

  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • 4 skiver toastbrød, gerne grov, kørt i minihakkeren
  • 2 løg finthakket
  • 2 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 2 tsk peber
  • 3 tsk salt

Rør alle ingredienser sammen til en fars. For frikadeller med en ske og steg dem på en pande til de er nok.

dav

Kom de stegte frikadeller i et stort ovnfast fad. Rengør ikke panden.

dav

Til sovsen skal du bruge:

  • 300 g bacon i tern
  • 500 g champignon renset og skåret i kvarte
  • 1 løg skåret i halve både
  • 3 peberfrugter skåret i tern
  • 1 stor spsk paprika.
  • Fedtstof, tilføj ekstra undervejs
  • 2 spsk mel
  • 1/2 l fløde
  • 1/2 mælk
  • 1/2 l tomatpasta
  • Salt og peber

Kom mere fedtstof i panden. Tilsæt bacon og steg det næsten sprødt. Tilsæt herefter grøntsagerne og steg dem møre.

dav

Kom fyldet over frikadellerne, brug en ske, så fedtstoffet bliver tilbage i panden.

dav

Tilsæt mere fedtstof i panden, kom paprika i panden og brænd det godt af. Tilsæt melet og lav en melbolle. Kom mælken ved og kog det op under omrøring. Tilsæt nu fløde og tomat pasta. Kog det op og smag til med salt og peber. Kom sovsen over i fadet.

dav

Kom fadet i ovnen i 20 minutters tid. Server løse ris og evt. et flutes til retten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *