Tilbehør til mormormad

14045028_10154412130050879_1243721764_o

Da jeg var barn fik vi næsten altid noget mad om søndagen, som min mor havde kælet lidt ekstra for, det som jeg i dag kalder mormormad. Jeg prøver om jeg kan føre traditionen videre til mine børn. I dag vil jeg komme med et par bud på ekstra lækkert tilbehør til mormormad.

Mine unger spiser gerne gulerødder, og det gør jeg også, meeen det kan godt gå hen og blive lidt kedeligt i længden med sådan en kogt gulerod. Så i dag lavede jeg glaserede gulerødder, og de kan virkelig anbefales.

Til 2 personer skal du bruge:

 • 7-8 tynde gulerødder
 • 2 spsk olie
 • 3 fed hvidløg
 • groft salt og friskkværnet peber
 • 1 tsk tørret timian
 • 1 spsk sukrin (eller sukker)
 • 1/4 dl balsamico eddike
 • 6 spsk vand
 • Frisk timian til pynt

Start med at skrælle gulerødderne og skær dem i grove stykker. Jeg skærer dem i skiver, hvor jeg skærer skiverne lidt på skrå, det ser mere dekorativt ud.

Kom olie i en gryde sammen med gulerødderne. De skal stege i ca 1 min. Imellem tiden skærer man 2 fed hvidløg i tynde skiver. Hvidløgsskiverne, salt, peber og timian tilsættes og simrer i et par minutter. Tilsæt balsamico, vand og sukrin og lad det simrer indtil væden er kogt væk. Når væden er kogt næsten helt væk tilsættes det sidste fed hvidløg, som presses i gryden. Rør godt og server. Pynt evt med frisk timian.

14001912_10154412130430879_1253038421_o

Næste opskrift er virkelig undervurderet. Rysteribs smager nemlig super skønt til de fleste kødretter og kan også bruges som dessert med flødeskum.

Jeg har til mine rysteribs brugt:

 • 500 g ribs
 • Sukrin/ sukker til at drysse mellem hvert lag ribs.

Start med at skylle ribsene. Tag så en gaffel og træk ribsene af deres stængler. Det gør du ved at placerer stænglen mellem 2 af gaflens tænder og så trække gaflen ned langs stænglen. Ribsene “falder” så af stænglerne.

Jeg gør det direkte ned i den skål jeg vil serverer mine ribs i. Når jeg har et lag ribs, så drysser jeg sukrin/sukker over mine ribs, kommer et nyt lag ribs over og gentager indtil jeg ikke har flere ribs tilbage. Ribsene skal stå minimum 1 time.

Bruger man sukrin så smelter sukrinen ikke på samme måde, som hvis man bruger sukker, det gør dog ikke noget for smagen, det smager super godt uanset hvad man bruger.

14037463_10154412130210879_572616448_o

Sense fordelingen på mit mormor måltid:

 • Hf1 og 2: Gulerødder og hvidkål
 • Hf3: Flæskesteg
 • Hf4: Kartofler og ribs
 • Fedt: Smør, olie og fløde

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *