En kort, en lang, en trekant, en kyllinge stang.
Jo jo bevares, jeg har da også prøvet at lave skinkestang, meeen jeg kan altså meget bedre lide varianten med kylling.
Til to stænger skal du bruge:
- 2 pakker butterdej
- 4 stk kyllingefilet
- 1 dåse majs
- 1 snack peber i tern
- 1/2 broccoli i snå buketter
- 1 løg i tern
- 200 g bacon
- 400 g champignon i kvarte
- 200 friskost, jeg har brugt en med smag af soltørrede tomater
- 200 g revet mozerella, jeg bruger en fedtfattig
- 200 g revet gauda
- Lidt fedtstof til stegning
Start med at koge kyllingen. Steg bacon, løg, peberfrugt og champignon til det har fået nok. Kom det i en skål med broccoli, majs, den kogte kylling skåret i tern, ost og friskost.
Læg 6 plader butterdej ud på noget bagepapir, 2 stykker ved siden af hinanden. Rul dem sammen. Skær skrå ridser ned langs siden på begge sider af dejen. Kom halvdelen af fyldet på i en lang stribe.
Start nu i toppen med at folde striberne/stykkerne hen over fyldet.
Gentag indtil du kommer til slutningen, hvor du lige bukker endestykket op inden siderne foldes.
Pensel med æg og drys evt med sesam. Gentag processen med stang nummer to. Kom stængerne i en forarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter Ca.
Server en god blandet salat til.