Efter en bytur trænger man til junk, her i en sundere udgave.
Vi var til gadefest i går, så hele familien hænger lidt i bremsen. På madplanen stod der tærte – ja hvor smart er det lige efter en gadefest. Jeg foreslog taccotærte, ældstebarnet foreslog en big mac tærte. Øhh det har jeg da aldrig lavet før, men hvorfor ikke, det burde man da kunne.
Jeg har brugt grundopskriften til min tærtebund.
Til dejen skal du bruge:
Til en bund
- 200 g hvedemel
- 160 g Grahamsmel
- 200 g koldt smør
- 4 store spsk cremefraiche
- 3 spsk. vand
Start med at smuldre smøret i melet. Tilsæt cremefraiche og vand. Sammel dejen. Fordel dejen i et tærtefad med fingrene.
Til fyldet har jeg brugt:
- 500 g hakket oksekød
- 1 stort rødløg i halve skiver
- Fedtstof til stegning
- 1 tsk peber
- 2 tsk salt
Kom fedtstof på en pande, brun kødet og løget, tilsæt krydderier. Kom fyldet ovenpå tærte dejen.
Nu skal æggemassen laves.
- 6 æg
- 7 spsk fløde
- 1 tsk revet muskatnød
- 1 tsk salt
Pisk æggemassen sammen og hæld det over kødet.
Tærten skal toppes med:
- 150 g ost. Bedst er det at bruge chedar, jeg brugte dog en fedtfattig revet ost.
- 6 skiver bacon
Kom den revne ost over fyldet. Læg bacon over som et flettet låg.
Kom tærten i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og giv tærten 45 minutter.
Til tærten serverede jeg icebergsalat, tomat, agurk, rødløg og min big mac dressing.
Til dressingen skal du bruge:
- 250 g cremefraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 2,5 spsk Ketchup, jeg bruger den sukkerfri fra Lidl
- 1.5 spsk sød fransk sennep
- 2 fed hvidløg
- 1 lille spsk balsamico
- 2 tsk paprika
- 1/2 tsk salt.
Det hele røres sammen.