Pasta, pasta, åhh pasta – cannoli er en lækker variant.
Indrømmet mine børn elsker pasta, og det er jo så dejlig nemt at lave. Man bliver bare lidt træt af lasagne og spaghetti med kødsovs. Jeg lavede derfor i går en lækker udgave af cannoli med oksekød og ricotta.
Vi er jo 6 personer, og vi havde en rest, så er man 4 vil jeg gætte på at her er til to dage.
Du skal bruge:
- 500 g frisk pasta i plader, jeg bruger dem fra Rema, de passer i størrelsen.
Til kødfyldet skal du bruge:
- 1 kg hakket oksekød
- 3 store løg i tern
- 500 g revet eller hakket gulerod
- Fedtstof til stegning
- 5 fed hakket hvidløg
- 2 tsk peber
- 3,5 tak salt
- 1 spsk hvidløgspulver
- 2 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 2 spsk sukker
Til ricotta fyldet skal du bruge:
- 250 g ricotta
- 2 æg
- 200 g revet ost
- 1 tsk muskatnød
- 1/4 tsk peber
- 1/2 tsk salt
Til tomatsovsen skal du bruge:
- 680 g tomat på flaske, jeg køber flaskerne i Rema.
- 2 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 spsk timian
- 1 spsk hvidløgspulver
Desuden bruges revet ost til gratinering, jeg brugte 100 g.
Kom kød, løg og gulerod i en gryde med fedtstof. Tilsæt alle krydderierne og brun kødet. Tag kødet af varmen når det har fået nok.
Tilbered ricotta blandingen. Rør alle ingredienser sammen.
Tilbered tomatsovsen ved at røre alle ingredienser sammen.
Nu skal rullerne laves. Tag en plade pasta, kom kød i den ene ende.
Læg en skefuld ricotta blanding ovenpå.
Rul nu fyldet ind, så det bliver til en rulle.
Kom rullerne i et fad, de skal ligge helt tæt.
Hæld tomatsovsen hen over og tilsæt den rene ost.
Kom fadet i ovnen ved 200 grader i Ca 35 minutter. Kom evt stanniol over fadet undervejs.