Cowboytoast

IMG_20180623_175239_639

Ungdomsminderne vælter frem med den ret.

På min folkeskole havde vi en skolebod, hvor vi kunne købe mad, der var brød, juice osv. Men vi kunne også købe toast. De bedste toast var cowboytoast, men det er lidt som om de er forsvundet i dag.

Heldigvis kan man lave dem selv, og det er ikke svært.

Til 8 cowboytoast skal du bruge:

  • 16 skiver sandwichbrød (jeg bruger det grove)
  • 5 store løg
  • 3 spsk sukker
  • 25 g smør
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk hp sauce
  • 1 tsk sennep
  • 2 spsk ketchup
  • 1 lille tsk hvidløgspulver
  • 1 lille tsk røget paprika
  • 1/2 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 1 lille spsk mel
  • 1 pose revet ost. Jeg brugte texmex
  • Smør

Start med at skære løgene i skiver, jeg laver halve skiver. Kom smør på en pande og steg løgene, når de begynder at blive bløde, drys da sukker over dem. Løgene vil karamellisere og blive lysebrune.

dav

Lad løgene stå og køle lidt af. Lav kødet imens. Rør kødet med sennep, hp sauce, ketchup og krydderierne. Nu skal toastene samles. Smør brøddet med smør, kun på den side der skal vende ud af. Tag nu lidt kød og fordel på brøddet, det skal være et tyndt lag.

dav

På det andet brød tilsættes den rene ost og en lille skefuld løg som fordeles ud over osten. Nu kommes delen med kødet over osten. Kom tasten i toastmaskinen i Ca 7-10 minutter. Hold øje med at de ikke bliver sorte. Når toasten har fået farve tages den ud af toastmaskinen og kommes i ovnen ved 175 grader i 10 minutters tid.

Toasten kan fryses inden den laves i toastmaskinen. Pak blot toasten ind i bagepapir og så i en pose og i fryseren. Toasten skal tøes op inden den så laves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *