Forårsløgsuppe

IMG_20180617_180208_067

Suppe kan også spises i sommer månederne.

Jeg var ude og spise på en restaurant, hvor jeg fik forårsløgsuppe. Jeg tænkte, det kan du da også lave, som sagt så gjort.

Jeg har lavet min udgave af en forårsløgsuppe, her serveret med stegt svinefilet i skiver og persilleolie.

Til suppen til 6 personer skal du bruge:

  • 3 store løg i skiver
  • 6 bundter fårsløg, rengjort og skåret i store stykker
  • 40 g smør
  • 1,6 l vand
  • 2 hønsebouillion terninger
  • 1 grøntsags terning
  • 5 dl fløde
  • Salt og peber.

Smelt smøret i en stor gryde, kom den almindelige løg i først og giv det et par minutter under omrøring. Tilsæt herefter forårsløg og lad det stege med til det falder lidt sammen.

dav

Kom herefter vand og bouillon terninger i. Bring det i kog under låg, skru ned og lad det småkoge i 35 minutter. Tag det af varmen og blend det. Jeg bruger stav blenderen. Kom suppen tilbage til varmen og tilsæt fløde. Kog det op og smag det til med salt og peber.

Til olien har jeg bare blendet 1,5 dl persille, 2 fed hvidløg og 1 dl olie.

Det smager rigtig godt i suppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *