Bagt kartoffel med chili con carne

IMG_20180515_175038_809

Det behøver ikke altid være så traditionelt.

Hjemme hos os er vi faktisk ikke de store fans af ris, derfor blev den klassiske chili con carne serveret på en lidt anderledes måde, nemlig i en bagt kartoffel.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg i tern
  • 1 peberfrugt i tern
  • Olie til stegning
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/2 spsk kanel
  • 1/2 spsk hvidløgspulver
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl rødvin
  • 1,5 spsk sukker
  • 20 g mørk chokolade
  • 4-6 bagekartofler
  • Evt revet ost, guacamole, cremefraiche, lime og purløg

Tænd for ovnen, 200 grader, vask kartoflerne. Pak kartoflerne i stanniol og kom dem i ovnen. De tager 1-1,5 time om at blive nok alt efter størrelse på kartoflerne. Start herefter på sovsen ved at brune kødet i olien, tilsæt herefter løget og krydderierne. Brun det godt af. Tilsæt herefter peberfrugt, rødvin, de hakkede tomater og kidneybønnerne (som er skyllet godt). Kog det godt igennem. Tilsæt sukker og chokolade. Lad det simre i en times tid. Smag retten til med salt og peber. Hvis du synes sovsen er for tynd tilsæt da lidt jævning.

Jeg serverede mine kartofler med revet ost, cremefraiche, guacamole, et drys purløg og en limebåd.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *